Bugg

Bugg

Buggen har utvecklats och förändrats genom åren, och gör så fortfarande. I Crazy Stepz dansar vi bugg med så kallad ”åhej-förning”, vilket är en utveckling av den klassiska riksbuggen. Att dansa med ”Åhej-förning” innebär att förning sker genom markeringar i ändläge och utförs med mindre och mjukare rörelser än tidigare. ”Åhej-förningen” gör därmed dansen behagligare och påfrestningar på exempelvis axlar blir mindre. ”Åhej-förningen” gör också dansen lugnare och ger större frihet för både förare och följare att anpassa sin dans till musiken. 

Har man buggat tidigare är det lätt att falla tillbaka i gamla vanor om man inte lär om från grunden. Om du tidigare buggat med annan förning än ”Åhej” så rekommenderar vi varmt att du börjar med grundkursen. Detta rekommenderar vi även dig som tidigare, men inte helt nyligen, gått kurs med ”Åhej-förning”, eftersom även ”Åhej-buggen” utvecklats och en hel del nyheter har tillkommit under de senaste åren. 

Vi strävar efter att hålla oss a´jour med utvecklingen i buggen för att kunna förmedla nya kunskaper till er.

Bugg 1
Målsättningen med denna kurs är att du som kursdeltagare ska ha roligt och att du ska kunna gå ut och dansa redan efter första terminen. Fokus kommer ligga på den grundläggande tekniken, det vill säga steg och förning, men också takt och hållning. Detta kommer under kursens gång appliceras i ett antal grundfigurer (turer). Här läggs också grunden för dig som önskar gå fler kurser. 

Parvis deltagande är inte nödvändigt på denna kurs då täta byten av danspartner görs för ökad inlärning. Ojämn fördelning av antagna förare/följare är inte uteslutet.

Förkunskaper: För att gå denna kurs krävs inga förkunskaper.

Bugg 2
Nu börjar det riktigt roliga!
Samtidigt som du blir säkrare på grunderna, kommer du lära dig några nya turer, att variera grundturerna och att bygga ihop turer till slingor. Inte heller här är parvis deltagande nödvändigt men för att få möjlighet att öva så mycket som möjligt kommer en något jämnare fördelning mellan antagna förare/följare eftersträvas.

Förkunskaper: Du behöver kunna ”Åhej-förning” och bör ha gått kursen Bugg 1 (eller motsvarande). Om du är osäker, kontakta kursledaren.

Bugg 3 (Social)
Välkommen till kursen Bugg 3 (Social).
Detta är en danskurs där fokus ligger på att dansa socialt ute på olika dansbanor. Kursen kommer att innehålla roliga turer/figurer, vad man kan göra för kul när man dansar för att på så sätt musikanpassa sin dans och självklart kommer fortsatt träning av de ack så viktiga grunderna. Det kommer bli mycket dans. Välkommen till en rolig och inspirerande kurs där deltagarna sätter gränsen. För att få möjlighet att öva så mycket som möjligt kommer fördelningen mellan antagna förare/följare vara så jämn som möjligt.

Förkunskaper: Du ska behärska grunderna i bugg och bör ha dansat ett tag.