Tävling

Om Tävling

För att tävla måste man vara medlem samt ha en tävlingslicens.

Medlemskap i Crazy Stepz

Detta fixar du under ”Kurser och anmälningar” på denna hemsida.
När man är medlem i Crazy Stepz som är med i Svenska Danssportförbundet (DSF) finns personuppgifter, medlemskap, licenser etc. arkiverade på dans.se. Du kan logga in och se dina uppgifter genom att gå till dans.se och där ansöka om inloggning, så får du ett lösenord för inloggning.

Licens för tävling

Du kan antingen själv gå in på dans.se och ansöka om licens eller meddelar du tävlingsansvarig i klubben (se nedan) så får du hjälp. (Man förnyar licensen varje år!)
Första steget för ny eller förnyad licens är alltid en preliminär ansökan – den som du kan göra själv! Denna måste dock alltid godkännas av föreningen (tävlingsansvarig). När detta är gjort skickas automatiskt ansökan till förbundet som i sin tur skickar en inbetalningsavi till din mailadress. När du betalat genom att uppge det aktuella OCR-numret är licensen klar och du kan tävla!
Ta gärna kontakt med tävlingsansvarig oavsett du behöver hjälp eller inte och se till att fixa licensen i god tid före datum för tävlande.

Tävlingsanmälan

På sidan dans.se hittar du rubriken Tävling/Alla tävlingar. Här finns alla aktuella tävlingar.
Är du inloggad kan du anmäla dig själv och din partner. Det kan vara lite struligt första gången då man först måste registrerat tävlingspar. Tveka inte att ta kontakt och be tävlingsansvarig (se nedan) om hjälp.
En anmälan till tävling är alltid först Preliminär. Ungefär en månad före tävlingen godkänns den av klubben (Crazy) och då är den registrerad som Anmäld. Man kan ofta också anmäla efter anmälningstidens utgång (Efteranmälan) till dubbel anmälningsavgift. Du kan alltid se vilka som är anmälda till tävlingar på denna hemsida under ”Tävlingsanmälningar”.

Tävlingsavgifter

Startavgiften till tävlingarna betalas in ca en månad före och du (eller hellre ni som par) betalar själva direkt till den arrangerande föreningen. I den information som finns om tävlingen på dans.se kan du hitta dokumentet ”Inbjudan” där det bl.a. finns bg eller pg uppgivet. Men, vår tävlingsansvarig skickar normalt ut information/påminnelse när det är dags att betala och vart. Vid betalning måste man alltid ange vilken tävling det gäller, namn på den/de tävlande och klubbtillhörighet (Crazy).

Tveka inte att ta hjälp av klubbens tävlingsansvarig:

Nils-Åke Pettersson

Epost: nap@bde.se

Mobil: 0708-521063


OBS: Antidopingsreglerna finns på Danssportsförbundets hemsida. Ni är själva ansvariga för att ta del av materialet.