Foxx

Foxx

Den moderna foxtroten har utvecklats mycket under de senaste åren. Idag dansas det som kallas för ”foxx”, vilket ger stora möjligheter till både musikanpassning och närhet mellan de dansande. För att bli duktig på foxx krävs att man har en bra teknik samtidigt som man ger utlopp för känsla i musiken. Foxx får idag anses tillhöra allmänbildningen. Vi lär ut en blandning av olika foxx stilar som dansas ute på dansbanorna idag och varje deltagare utvecklar själv den stil som passar den enskilde bäst.

Foxx grund (FG)
Under grundkursen lär vi oss dansa modern foxx på ett enkelt sätt. Vi går igenom grunderna från början och ökar sedan stegvis svårighetsgraden och lägger till fler moment i dansen. Vi övar och repeterar så att alla kan hänga med. Man behöver inga förkunskaper. Vi dansar till sådan musik som spelas både på radion och ute på dansbanorna.

Foxx Fortsättning (FF)
Under Foxx Fortsättning lär vi oss mer om musikanpassning och fler avancerade moment som tillför dansen ännu mera variation. Varje moment övas och repeteras så att alla hänger med. Det är lämpligt att ha gått grundkursen innan man deltar i fortsättningskursen. För att få möjlighet att öva så mycket som möjligt sker deltagande parvis på denna kurs.